Om klassen

I klassen springer du hela den 5 km långa banan i lag. Det är möjligt att anmäla 4-6 personer i ett lag. Alla som deltar tar del av tidtagning och resultatlista. Klassen är öppen för alla från 12 års ålder. Ett lagresultat tas fram, baserat på snittiden för de fyra snabbaste tiderna i laget.

Starttider

Första starttiden är kl 14.30. När denna grupp är fylld öppnas en ny starttid upp kl.14.45, därefter kl 15.00 och så vidare. Inom varje starttid startar grupper om 95 personer med tre minuters intervall.

Andra Klasser


Arena Run 5K

I denna klass springer du den 5 km långa banan individuellt. Klassen är öppen för alla från 12 års ålder. Alla deltagare tar del av tidtagning och resultatlista.

Anmäl dig nu

Arena Run 5K ELIT

I Elitklassen deltar du som vill göra upp om loppets bästa tider. Anmälan görs individuellt och är öppen för alla från 12 år. Alla deltagare tar del av tidtagning och resultatlista. Det görs ingen seedning, utan först till kvarn gäller! Max antal deltagare i Elitklassen är 300 personer.

Anmäl dig nu

Arena Run 2K FAMILJ

I denna klass kan hela familjen delta! Den 2 km långa banan är främst på arenans innerplan, med en del i arenans katakomber. Klassen är öppen för vuxna och barn mellan 6-12 år.

Anmäl dig nu

Anmälan
Tävlings- och Motionsklass (5 km): Anmälan är öppen på arenarun.se fram till den 15/2 kl 14:00 för tävlingsklass 14.00. Klass som är tillgänglig därefter är motionsklass kl 15.30 (anmälan öppen fram till 16/2 14:00)

Familjeloppet (2 km): Anmälan är öppen på arenarun.se fram till den 13/2 kl 14:00

Efteranmälan
Efteranmälan till loppet sker under loppdagen den 17 februari från kl 10:00 vid Nummerlappsutdelningen, STADIUM, Mall och Scandinavia. Obs! Endast betalning via SWISH. Efteranmälan är öppen för motionsklassen 15.30 (5 km) och familjeklassen (12.30)

Familjeklassen
I denna klass springer ni tillsammans med familjen, med barn från 6 år. Ni hjälps åt över hindren och tar er runt den 2 km långa banan. Det är viktigt att ni håller ihop igenom hela loppet. Familjens lagtävling presenteras efter att hela familjeklassen är slutförd.

Tävlingsklassen
Du som vill vara med och tävla om den bästa tiden deltar i tävlingsklassen, med start mellan kl 14.00 och 14.30. Detta är en blandad klass med män och kvinnor. Den som är snabbast inom den här startgruppen vinner Arena Run 2018. Efter målgången samlar vi de för stunden tre bästa männen och tre bästa kvinnorna på prispodiet. Resultatlistan kan sedan komma att förändras allt eftersom tävlingen fortskrider. De tre männen och kvinnorna som är bäst placerade när sista deltagare i tävlingsklassen gått i mål, är de bäst placerade i tävlingsklassen och de som kommer få dela på prispengarna.

Motionsklassen
Här deltar män och kvinnor, samt ungdomar från det år man fyller 12.

Lagtävlingen
Det är snittiden för de fyra bästa personerna i laget som räknas. Ett lag består av 4-6 deltagare. Klassindelning på lagtävlingen är Män, Kvinnor, Mixed (man måste vara minst 2 personer per kön i Mixed-klassen). I lagklassen vinner man ära och berömmelse. Vinnarna presenteras på arenarun.se

Svårighetsgrad på hinder runt banan?
– Inga hinder är skapade för att utdela fysisk smärta eller behov att bära sin egen vikt. Smärtan, stämningen, utmattningen kan ni uppleva ändå – på naturlig väg.

Hur tränad måste man vara för att fixa Arena Run?
– 5 km hinderbana och drygt 20 hinder är såklart ingen lek, men rätt inställning och mentalitet är viktigare än fysisk topptrim. Det går inte att placera sig i toppskiktet om man inte är i absolut toppform vad det gäller styrka, snabbhet och uthållighet. Men det går såklart att klara utmaningen och ta sig runt banan på sina egna villkor.

Måste man klara alla hinder?
– Ja, hindren är en del av tävlingen men man får gärna hjälpa varandra att ta sig förbi dem. Kontrollanter finns utmed banan för att vägleda och ge tips till löparna hur man på bästa sätt klarar hindret.

Måste man kunna simma för att delta?
– Nej.

Medalj
– Alla som klarar loppet får en medalj vid målgång. Medaljen är ett fint minne från loppet och ditt bevis på att du har genomfört en utmärkt prestation genom att fullfölja Sveriges största inomhuslopp Arena Run.

Maxtid
50 minuter har du på dig att ta dig runt om du startar i sista startgrupp.