Runner’s World är Sveriges ledande plattform för löpning som bland annat består av magasinet som kommer ut tolv gånger om året och sajten Runnersworld.se. Runner’s World ingår tillsammans med bland annat Women’s Health, Bicycling och Springtime Travel i Springtime Group som är en koncern inriktad på träning och hälsa. Förlaget producerar även Vasaloppets tidning Vasalöparen och En svensk klassiker-magasinet.

Blixten representerar ett sjuttiotal av Sveriges mest framstående artister och arbetar med underhållning inom så vitt skilda områden som musik, humor, dans, teater, föreläsningar och konferenciersjobb. Företaget producerar konserter, shower, musikaler och teaterföreställningar för både fasta scener och på turné i hela Skandinavien.

Plex Family drivs av Petter och Michaela Askergren. Petter är artist, textförfattare och entreprenör. 1998 släppte han debutskivan ”Mitt sjätte Sinne” och har de två senaste åren kört swimruntävlingen Ö till Ö. Michaela driver Fors Golf söder om Stockholm. Hon har tidigare tävlat i friåkning men brinner nu mest för löpning och swimrun. Förutom Arena Run arrangerar Plex Family också Koster Swimrun och golftävlingen Scandinavian Disasters.

Stockholm Marathon Gruppen är en ideell organisation bildad av friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. Klubbarna arrangerade Stockholm Marathon för första gången 1979 och sedan dess har verksamheten vuxit kraftigt.

Tillsammans med Stockholm Marathon är Tjejmilen, Vår Ruset, Bellmanstafetten, Stockholm Halvmarathon och TjurRuset de lopp som lockar flest löpare. Över 250 000 löpare deltar årligen i klubbarnas tävlingar. Stockholm Marathon Gruppens uppgift är att arrangera dessa tävlingar och de medverkar i Arena Run som teknisk arrangör-

Det överskott som loppen genererar går till hundra procent tillbaka till idrotten, dels till arrangörsklubbarna och dels till andra ideella föreningar som ställer upp med funktionärer.


Arena Run är ett samarrangemang av Runner’s World, Blixten & Co, PLEX Family, Friends Arena och med Stockholm Marathon Gruppen som teknisk arrangör.