Arena Run – Nordens största upplevelselopp inomhus på Friends Arena

Arena Run börjar i det att du springer genom den första zonen på innerplan mot garaget, där du får sicksacka mellan bilar för att sedan löpa genom en kulvert tillbaka in på arenapitchen. Här delas också loppet upp beroende på om du springer familjeklass eller någon av de vanliga klasserna.

När du tagit dig igenom zon 2 väntar en trappklättring av episka proportioner hela vägen upp till våning 6, där du möts av en välförtjänt vätskekontroll och WC (samt tydligt markerade soptunnor för den potentiellt sett illamående – pricka gärna dem).

Efter en vända på plan 6 är det återigen dags för ett trapprace ner till marknivå och hinderzon 3. Du springer igenom, över, under och säkert rakt in i både hinder och en till upplevelsespäckad kulvert på din färd mot plan 3 – som vi givetvis tar trapporna upp till.

Du hälsas varmt välkommen till plan 3 med en vätskekontroll innan du skickas upp till plan 4 som noggrant utsmyckats med musik och peppande budskap. Nu är det inte långt kvar. Känner du det i benen?

Väl nere på markplan igen (och du åker alltså inte hiss, om du vet vad vi menar) är det dags att ta sig igenom den fjärde och sista hinderzonen som står mellan dig och målgång där bland annat en medalj väntar på dig.

Duck and Cover


Ramp Run


High Knees


Climb and Jump


Fast Wheel Knees


Over and Under


Climb Wall


Wheel Maniac