Arena Run – Nordens största obstacle run på Friends Arena

Nu har du chansen att att stå som stjärna på Friends Arena! Arena Run är ett 5 km långt obstacle run med unik och utmanande hinderlöpning mitt inne i Friends Arena.

Banan sträcker sig från arenans innerplan hela vägen upp till våning 6. Du springer upp- och nerför trappor, mellan barerna på plan 4, genom garaget, arenakorridorerna, läktarna och på innerplanen där stjärnor som Zlatan, Beyoncé och Messi stått i rampljuset.

Hinderparken är designad för att alla deltagare ska kunna ta sig över, under och igenom utan att mötas av el, vatten eller att bära sin egen vikt. Hur snabbt och smidigt du tar dig fram visar klockan vid målgången.

Dagens stjärnor följs från läktare och jumbotron med hjälp av våra kamerateam och speakers som leder Arena Run fram till dagens finaler i samtliga tävlingsklasser.

Tävlingen avgörs med tidtagning, och de bästa i varje klass går vidare till respektive final.

Klasser och tävling

Arena Run delas in i fem olika klasser för deltagare över 16 år. Nytt för i år är dessutom familjeklassen där en vuxen springer loppet tillsammans med ett barn i åldern 6–15 år.

För att delta i Arena Run anmäler du dig eller ditt lag i en av klasserna och ingår då automatiskt i tävlingen som via dagens kvalheat leder till final i respektive klass. Du kan inte tävla i både singel- och lagklass eftersom det inte går att delta i de båda finalerna.

Så oavsett om du satsar på en snabb tid som tar dig till finalen eller bara vill ta del av en rolig utmaning i din egen takt – anmäl dig i någon av följande klasser!

Damklass


Individuell klass för damer.

Herrklass

Individuell klass för herrar.

Lag – Dam


4 damer i laget.

Lag – Herr

4 herrar i laget.

Lag – Mix


2 damer och 2 herrar i laget.

Lag – Familj

1 vuxen och 1 barn (åldersgräns 6–15 år). Denna klass är endast öppen i tidsgrupp 16.00–16.30 och är ingen tävlingsklass.

Individuell tävling

De 50 snabbaste löparna i herr- respektive damklass går till final.

Lagtävling

De tio bästa lagen i varje klass går vidare till final. Avgörande är den snabbaste tiden för den sista deltagaren i varje lag i mål, ej totaltiden.

Prispengar

10 000 SEK per tävlingsklass (ej familjeklassen som är ett fun run utom tävlan). Ev vinstskatt betalas av vinnaren.

Se hela bananKolla in våra frågor och svarKontakta vår kundservice